menatap matamu
Blog Widget by LinkWithin

ORDER KAT SINI YA!

Nama:
No Telefon
Alamat:
Email Address:
Delivery a.Pos Ekspress = RM2
b.Pos Ekspress = RM3
c.Pos Ekspress = RM4
d.Poslaju minimum = RM6.00
d.Kurier (sehingga 8kg) = RM10
E.Self Collect
Barang nak di order..Soalan?

This contact form was created by Freedback.

Monday, June 21, 2010



Jom kita gi Jualan Gegar Weh!!


Jalan-jalan ke Langkawi 28-30 jun 2010







Sunday, March 28, 2010

Ahad,28hb Mac 2010
Kunjungan Izan Manjung buat ke 2 kalinya ke teratak saya.Tq Izan,sayapun teringin nak ke Manjung..leh jumpa Kak Azlina skali..
Seronok bersembang ngan Izan,camne Izan blog dah leh sign in ke?
WADUH DUH.. AKU SUDAH JADI JUTAWAN MEE SEGERA!!!Musti kena eksyen banyak ni..

Sementara belum berbelanja..panaskan tangan dulu.


Dalam bas Star Shuttle Xpress..4 jam wehh

Posing time di LCCT.

My famili...manalak anak teruna aku ni?

Anak2ku posing bersama Pak MEK DI

Troli jadi bahan permainan semasa proses menunggu utk chekin.
Perjalanan dengan pesawat(bak kata org indon) hampir 2 1/2 jam.Tiba di airport Juanda,kami disambut oleh Pak Imam(driver) yang telah ditempah semasa di M'sia lagi.Perjalanan selama 5 jam lagi terpaksa kami tempuh..huhu..

Hotel ni bagus bangat..permisi mbak...silakan mbak..MBAK??huhu..
2 mlm di sini,kadar sewaan amat berpatutan ditambah dgn layanan mesra kakitangannya.
Terletak di Madiun.

Silakan mbak-mbak semua,kita jamu mata di sini.Makanannya enak bangat.

Entrance for 'strangers' 10usd,for foreigner 9,000 rupiah (rm3.46) Jauh bezanya tu..

Mbak2 penjual dengan barang dagangan mereka.Tak dilayan susah,dilayan lagi susahhhhh..
Kopak duit aku!

Bersama kereta sewa(innova).Mobil inila yang banyak berjasa sepanjang 5hari kami di sana..Pak supirnya Bapak IMAM..makasih pak,bawak kami jalan2.(tegeliat lidah i..)

Makan siang di Jejamuran di Yogyakarta.Masakannya semua berasaskan jamur(cendawan).Pada bahagian belakang restoran unik ni ada ditempatkan satu kawasan penanaman cendawan.,Masakan segar dari ladang!


Hotel ke 2 pilihan kami untuk menginap..Agak kurang puas hati,tiada bekalan air panas,kemudahan kureng' dan layanan kurang mesra.(Maaf pak terpaksa berbicara seperti ini.)
Antara barangan yang sempat di'snap'.Jom sesape nak naik speda akak bawak bersiar-siar di belakang rumah..(wakaka...gelak sorang2 sampai terguling-guling)

Nasihat akak if uols bercadang nak menyewa kereta sewa.Orang-orang di Indonesia bersopan santun, tetapi tidak semasa di jalanraya.Kebanyakan mereka sangat pro apabila memotong kenderaan lain.Bunyi hon yang sentiasa kedengaran dah jadi perkara biasa di sana.Lau kat cni kita asik hon aje mau makan penampo cap tapak tangan.Nak memotong ho,selepas memotongpun hon jugak,seolah2 mengucapkan terima kasih coz bagi laluan ke tepi.Nak memotong kiri atau kanan tak jadi hal..yang peliknya walaupun pemanduan mereka sebegitu, sepanjang kami di sana tak berjumpa satu kemalanganpun.

Ok back to Malaysia again,i miss my country,miss my home..miss my beloved customer..Muahhhh muahh!

Wednesday, March 3, 2010

PROMOSI PENGENALAN!! HARGA TERENDAH
kLIk SiNi

Assalamualaikum sumer.Pepagi ni akak nak berkongsi maklumat ngan uols sumer.Skang ni akak dah mula nak menjinakkan diri yang sedia jinak ni (ahaks!) ngan projek FOLKART..Apakah bendanya tu?Buat yang selama ni taktahu dan tak amik kisah cam i dulu,FOLKART ni adalah suatu projek seni melukis apa sahaja,di mana saja dan bila-bila aja..Skang ni para-para ibu sangat 'menggilai' seni cenggini termasuklah si akak ni..Nak lukih kena guna cat akrilik,tapi bukan sebarang cat akrilik ye coz cat dinding skang ni pon dah ada nama akrilik.

So,akak yang baik ati ni nak berkongsilah link2 yang sesuai utk ibu-ibu,bapak-bapak semuanya dalam mendekorasikan rumah ala-ala Inggeris gitu.Bolehlah jadi panduan dan rujukan ye..

Banyak lagi sebenarnya lau kita rajin search pasal folkart ni..Akak memang rajin(uweks) search tapi tak rajin lukih..mana taknya tangan i kerasssssssssss..terketar-ketar lau pegang brush.

So,penutup utk hari ni..selamat memasak buat para ibu,jgn asik nak melukih jer.Aduh pedih..(tekena tang batang idung sendiri)

Sunday, February 21, 2010


Foto atas(Sabtu,27hb feb 2010)
Kunjungan kali ke2 oleh Kak Laila bersama ibu dan adik angkatnye ke teratak saya.Ibunya spoting dong,sama2 minat stail henglesh..
Jemputla jamu juadah yang tak seberapa tu...Semuanya spesel impoted from kedai belakang..
Nanti ada kelapangan saya akan sampai juga ke rumah kak Laila ye..ayam procik satu!




Ku
CERITA CERITI 1 MINGGU CUTI
'CUTI' YANG MEMENATKAN...
Bercuti 2hr 1mlm ke Cameron Highlands
Time cuti:Raya Cina

Pengalaman memang menyeronokkan.Bagi mereka2 yang suka akan suasana jammed di jalan raya patut pergi waktu cuti sekolah begini.Tak patut dilepaskan peluang sebegini....Hampeh!Lain kali tak wat lagi dahh..Waaaaaa..
Tiada apa yang boleh dibeli (tipula..i beli fm,keychain,sayur sket)coz nak singgah pun pk banyak kali..no parking.Homestay biasa leh dapat antara Rm180-200 kali ni naik skali ganda..Anyway hepy holiday 2 uols..

Location:Pinky Rose House
Date:16hb Feb 2010


(Zoom plse..)



(Nek time i nak terjah rumah jiran u plak...,hihi (gelak kurang ajar) cam cun jerk rumah dia.